Sabtu, 12 September 2009

Kekeliruan Kek Lapis Berasaskan Butter atau Marjerin

Terdapat kekeliruan berhubung harga kek lapis sarawak yang ditawarkan di Bazaar ramahan Saberkas 2009. Ada yang sinis madah kek mek urang mahal. Auk, nang mahal sebab kamek urang mekey butter Golden Churn. Ia bagi mendapatkan rasa yang sedap, aroma yang enak..barulah ada kick! Lagipun, each colour mesti ada perisa..for example, colour green = perisa pandan dan sebagainya. Kalau nak kenal perbezaan antara kek menggunakan butter/ marjerin, sila lihat tekstur kek, kalau tekstur nya kasar/ kek nya keras makey majerinlah kek ya..mun kek nak makey butter, tekstur nya halus dan kek nya agak lembut...baunya pun harum..Harap2 kitak urang fahamlah..xtauk lagik geney mauk explain..Mostly previus customer, alhamdulillah berpuas hati dengan kek mek urang.. Lagi satu..jangan mudah tertipu dengan kek sangat murah, mungkin ada kecacatan disebaliknya..for example kek ya mungkin dah lamak di luar/ lelong sebab sik laku..Ada customer selalu mengadu kat mek urang,ada orang jual kek yang dah bertali, keluar kulat dan macam-macam lagi. Ya wallahualam, sik berani kamek urang mauk komen..takut ada urang yang kecik ati kelak..Ok lah. walau apa pun " BE SMART CONSUMER". Jumpa lagi !

Coming Up Next Week ! Kerepek Bawang @ RM 20 satu pek

Kerepek Ikan Bilis @ RM 15 satu pek

Tiada ulasan: